BERICHTEN

AANBIEDINGEN!

Bruine bank Engels water

Datum: 19 mei 2017 – van 5.00 uur tot 18.00 uur – €150 All incl 1x aas, hapje + drankje

Lees verder

KABELJAUW GEVANGEN

Het is weer mooi weer en de kabeljauw is weer gespot en gevangen! Afgelopen zaterdag met een klein groep op de kabeljauw geweest en met succes! Onze gasten hebben 5-7 vissen per st gevangen en we hebben weer genoten van een mooie dag. Wij willen graag varen naar de mooiste plekjes en op zoek gaan…

Lees verder

Engels Windmolenpark

Datum: 5 mei 2017 Engels windmolenpark – 5.00 uur tot 18.00 uur – €150 All incl aas, drankje + hapje

Lees verder

NIEUWS!

Tong vissen

24 feb 2017

Rond medio eind mei begin juni komt de tong weer onder de Nederlandse kust en gaan we deze bevissen met onze Mijntje Yvonne.
Hierbij even een korte introductie over hoe we te werk gaan en hoe er zo’n vistrip uit komt te zien bij ons aan boord.

De Mijntje Yvonne zal in de buitenhaven op u liggen te wachten zodat we tegen de klok van 20:00 uur kunnen vertrekken naar de visgronden. De tong is een echte nachtjager dat is ook de reden dat we ‘s-avonds tegen de schemering gaan vissen zo vergroten we de vangkansen van deze mooie sterke platvis. Na ongeveer afhankelijk van het getijden een half uurtje varen komen we op de vis stekken (rondom Goeree en Hoek van Holland) aan om vervolgens voor anker te gaan liggen.
Zodra het schip gereed ligt om te vissen zal de schipper u een seintje geven en kunnen de lijnen overboord.
De beste manier om tong te bevissen is door goed op te bodem te vissen, dit kan bereikt worden om tijdens het ingooien goed UPTIDE te vissen, met andere woorden bovenstrooms ingooien, zodra het lood de bodem geraakt heeft geeft u een paar meter lijn bij om uw onderlijn mooi plat op de bodem te presenteren,ook kunt u om de vangkansen nog meer te vergroten onderlijnen gebruiken met verzwaarde afhouders en zwaar ankerlood omdat er afhankelijk van dood of springtij veel stroming kan staan.(verzwaarde onderlijnen en goed ankerlood zijn bij ons verkrijgbaar).
Als aas gebruiken we kleine zagertjes, het beste zijn goed levendige steekzagers maar een kweekzager voldoet ook prima aan het menu van de tong.
Na verloop van de avond en hopelijk een mooie klus tong zal rond 01:15u en  01:30u  het anker weer gelicht worden en koers gezet worden naar de buitenhaven van Stellendam.
Voor reserveringen en informatie kunt u onze agenda raadplegen voor de opstapavonden die ongeveer half juni ingepland gaan worden.

Charterboot van de Week

14 feb 2017

Schone Dame staat in de spotlights als charterboot van de week.
Zie: http://www.zeehengelsport.nl/2533/ms.-mijntje-yvonne/

Kabeljauw status

11 feb 2017

Het spijt ons te moeten melden dat er geen meldingen zijn!
De vangsten zijn zo van dien aard dat we niets aan u kunnen melden over de visserij.
We blijven hopen dat de vis opduikt!

Groeten
Team Mijntje-Yvonne

Wrakken 27 jan

29 jan 2017

Vrijdag 27 Jan wezen wrakken maar was helemaal niks geworden.
Ik denk dat ik 12 wrakken heb aangedaan maar niks, niks, niks!
Groeten Boy

Kabeljauw vangst

23 jan 2017

Afgelopen weekend zijn we weer met onze Mijntje Yvonne 2 dagen naar de wrakken geweest.
Zaterdag 21 januari zijn we in alle vroegte vertrokken naar de wrakken en gelijk gekozen om een heel eind te gaan varen richting het Engelse water (60 mijl +). We hebben vandaag echt een leuke visdag gehad we hadden klanten erbij met 5 stuks, met 4 stuks, met 2 stuks kabeljauw. Kortom iedereen kon zijn visje vangen bij ons aan boord.

Zondag 22 januari stond er weer wrakvissen op het programma na een bakje koffie en in een goed gezelschap van de klanten wederom vertrokken richting Engels water. Na een geslaagde zaterdag had ik besloten om weer in dezelfde hoek te gaan zoeken naar onze grote vriend kabeljauw.
Eenmaal op het wrak aangekomen gaf de dieptemeter al behoorlijk wat leven aan. Na het zakken van de lijnen was het dan ook gelijk BINGOOO alle hengels krom van de kabeljauw met mooie vissen ertussen die gegaft moesten worden.
Het gemiddelde lag tussen de 12 en 15 stuks de man.
Iedereen heeft vandaag een mooie portie vis gevangen en met een voldaan gevoel zijn we weer terug gevaren naar Stellendam.

Volgende week gaan we weer vol goede moed naar de wrakken.

Schipper Boy

zee-sportvisserij-mijntje-yvonne-portfolio-wrakken-1