Tong vissen

14595681 - sunset at sea in summer
63663492_sfw

Rond medio eind mei begin juni komt de tong weer onder de Nederlandse kust en gaan we deze bevissen met onze Mijntje Yvonne.
Hierbij even een korte introductie over hoe we te werk gaan en hoe er zo'n vistrip uit komt te zien bij ons aan boord.

De Mijntje Yvonne zal in de buitenhaven op u liggen te wachten zodat we tegen de klok van 20:00 uur kunnen vertrekken naar de visgronden. De tong is een echte nachtjager dat is ook de reden dat we 's-avonds tegen de schemering gaan vissen zo vergroten we de vangkansen van deze mooie sterke platvis. Na ongeveer afhankelijk van het getijden een half uurtje varen komen we op de vis stekken (rondom Goeree en Hoek van Holland) aan om vervolgens voor anker te gaan liggen.
Zodra het schip gereed ligt om te vissen zal de schipper u een seintje geven en kunnen de lijnen overboord.
De beste manier om tong te bevissen is door goed op te bodem te vissen, dit kan bereikt worden om tijdens het ingooien goed UPTIDE te vissen, met andere woorden bovenstrooms ingooien, zodra het lood de bodem geraakt heeft geeft u een paar meter lijn bij om uw onderlijn mooi plat op de bodem te presenteren,ook kunt u om de vangkansen nog meer te vergroten onderlijnen gebruiken met verzwaarde afhouders en zwaar ankerlood omdat er afhankelijk van dood of springtij veel stroming kan staan.(verzwaarde onderlijnen en goed ankerlood zijn bij ons verkrijgbaar).
Als aas gebruiken we kleine zagertjes, het beste zijn goed levendige steekzagers maar een kweekzager voldoet ook prima aan het menu van de tong.
Na verloop van de avond en hopelijk een mooie klus tong zal rond 01:15u en  01:30u  het anker weer gelicht worden en koers gezet worden naar de buitenhaven van Stellendam.
Voor reserveringen en informatie kunt u onze agenda raadplegen voor de opstapavonden die ongeveer half juni ingepland gaan worden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog